Senioren

Floorball is een groeiende sport. Dat is duidelijk zichtbaar in de competitie waar in de verschillende klassen elk jaar wel nieuwe competitieteams of zelfs nieuwe verenigingen bijkomen! Ook het aantal seniorleden van UFC Utrecht groeit de afgelopen jaren gestaag.

Trainingen

Voor de seniorleden worden in seizoen 2023 – 2024 de volgende trainingen aangeboden:

Dinsdag

Nieuw Welgelegen

  • 19:45 – 21:00: Recreanten Kleinveld

Woensdag

Nieuw Welgelegen

  • 19:00 – 21:00: Heren 3 & 4

Het Plein

  • 19:00 – 20:30: Dames 2 & 3
  • 20:30 – 22:00: Toptraining (H1, H2, D1)

Donderdag

Het Plein

  • 19:00 – 20:45: Dames 1 + talenten
  • 20:45 – 22:30: Heren 1 + Heren 2

Nieuw bij de club?

Introductiecursus

Wil je floorball graag eens uitproberen? Dan kun je meedoen met onze introductiecursus! In 8 trainingen maak je kennis met de sport en de vereniging. Lees hier alles over de introductiecursus.

Kun je al floorballen?

Stuur dan een mailtje naar tc@ufcutrecht.nl. Dan kijken we naar de mogelijkheden om aan te sluiten bij één van onze seniorentrainingen. Je kunt drie keer vrijblijvend meetrainen, daarna kun je besluiten lid te worden. Lid worden kan door het invullen van het digitale lidmaatschapsformulier.

Contributie

Alle informatie over contributie vind je bij praktische ledeninformatie.

Materiaal

Voor het beoefenen van floorball heb je een aantal materialen nodig. Naast sportkleding en zaalschoenen, heb je een stick en ballen nodig. Omdat deze nog niet regulier worden verkocht in elke sportwinkel heeft UFC Utrecht een partnership gesloten met de Floorballshop, leverancier van floorballmateriaal.

Competitie spelen

De Nederlandse floorballcompetitie voor senioren bestaat uit drie verschillende competities/toenooien met elk hun eigen divisies. UFC Utrecht is in elk van deze drie met meerdere teams aanwezig.

Grootveldcompetitie

De grootveldcompetitie is de belangrijkste competitie van het Nederlandse floorball. Zo’n twee à drie keer per maand worden op zaterdag wedstrijden gespeeld in verschillende hallen in het land. Elk team speelt maximaal één wedstrijd op zo’n dag. Ook worden teams ingedeeld om wedstrijden te fluiten.

Een grootveldwedstrijd heeft drie periodes van 20 minuten. Alleen in de eredivisies spelen de teams met effectieve tijd, wat inhoudt dat wanneer de bal het veld verlaat of een overtreding plaatsvindt, de tijd wordt stopgezet.

De herenteams spelen in drie divisies (eredivisie, 1e divisie en 2e divisie); de dames spelen in twee divisies (eredivisie en 1e divisie).

Bekertoernooi

Het bekertoernooi is een knock-outsysteem waarin dus gewonnen moet worden om in het toernooi te blijven. Ook dit zijn grootveldwedstrijden waarin heren- en damesteams afzonderlijk aan deelnemen.

Mixed kleinveldtoernooi

Het mixed kleinveldtoernooi is een toernooi dat op zes zondagen in het jaar wordt gespeeld. De gemengde teams spelen in zes divisies. Elk van de speeldagen worden meerdere (meestal drie) wedstrijden gespeeld. Elke wedstrijd duurt drie periodes van 10 minuten.

Teams

Damescompetitie

Herencompetitie

Bekertoernooi Dames

Bekertoernooi Heren

Mixed kleinveldtoernooi