Over UFC Utrecht

UFC Utrecht (Unihockey & Floorball Club Utrecht) is de floorballvereniging van Utrecht. Sinds haar oprichting, op 18 mei 1998, is de vereniging gegroeid tot de grootste floorballclub van Nederland. UFC Utrecht biedt aan jong en oud diverse trainingen aan. Deze variëren in doelgroep van beginners en recreanten tot nationale top en internationals.

Floorball voor jong en oud

UFC Utrecht heeft voor elk wat wils. Onze jeugdafdeling biedt ruimte voor jeugd vanaf 7 tot en met 16 jaar. Onze enthousiaste jeugdtrainers bieden daarin trainingen afgestemd op de leeftijdscategorie. Zo wordt de jongste groep de sport spelenderwijs geleerd en zal de nadruk bij de oudsten liggen op tactiek- en techniekverbetering.

Leden vanaf 16 jaar zijn welkom bij de seniorenafdeling. Deze afdeling van de vereniging biedt trainingen en competitie aan op verschillende niveaus. Het eerste niveau is de recreantengroep voor beginners en recreanten die het leuk vinden om de basis van de sport te leren en lekker te ‘ballen’. Het volgende niveau is de gevorderdengroep, voor competitiespelers en gevorderden spelers.

Lustrumtoernooi

Meer dan floorball

Evenementen

Naast sporten worden er voor de leden ook andere (al dan niet sportieve) activiteiten georganiseerd. Lid zijn bij UFC Utrecht is immers niet alleen sporten, maar is ook gezelligheid. Kijk voor actuele informatie over evenementen op onze Facebook of Twitter pagina.

Vrijwilligers en bestuur

Zonder vrijwilligers houdt UFC Utrecht op te bestaan. We hebben veel klusjes; van klein tot groot, met jeugd of met senioren, in je eentje of met een team. Bekijk op de vrijwilligers-pagina wat er allemaal te doen is en hoe je je kunt aanmelden.

Reglementen

De regels van de floorballsport zijn vastgelegd in een spelregelboekje. Dit wordt periodiek geüpdatet, op basis van wijzigingen door de International Floorball Federation (IFF).

UFC Utrecht is als vereniging verplicht statuten vast te leggen. We maken tevens gebruik van een huishoudelijk reglement. Daarnaast hebben we ook te maken met competitiereglementen en sancties die vanuit de bond worden voorgeschreven.

Al deze documenten zijn hier te downloaden: bekijk de statuten en reglementen die voor floorballen bij UFC Utrecht van toepassing zijn.